ЛИСТ 25.06.2010 N 12624/7/15-0717з Про надання роз'яснення

 

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ
25.06.2010 N 12624/7/15-0717з

Державним податковим
адмiнiстрацiям
в Автономнiй Республiцi
Крим, областях, мiстах
Києвi та Севастополi

Про надання роз'яснення

Державна податкова адмiнiстрацiя України з метою правильностi оподаткування земельних дiлянок, що надаються пiдприємствам, установам i органiзацiям для спорудження об'єктiв мiстобудування, повiдомляє.

Законом України вiд 16 вересня 2008 року N 509-VI "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо сприяння будiвництву" з 1 сiчня 2010 року внесено змiни до Закону України вiд 3 липня 1992 року N 2535-XII "Про плату за землю" iз змiнами та доповненнями (далi - Закон N 2535) у частинi справляння земельного податку у п'ятикратному розмiрi за земельнi дiлянки, наданi пiдприємствам, установам i органiзацiям для спорудження об'єктiв мiстобудування, у разi: перевищення строку, встановленого для будiвництва об'єкта мiстобудування при наданнi земельної дiлянки або визначеного умовами проведення земельних торгiв; перевищення строку, встановленого для завершення будiвництва об'єкта незавершеного будiвництва, визначеного умовами приватизацiї.

Вiдповiдно до статтi 5 Закону N 2535 об'єктом плати за землю є земельна дiлянка, а також земельна частка (пай), що перебуває у власностi або користуваннi, у тому числi на умовах оренди. Суб'єктом плати за землю (платником) є власник земельної дiлянки, земельної частки (паю) i землекористувач, у тому числi орендар.

Пiдставою для нарахування земельного податку, як визначено статтею 13 Закону N 2535, є данi державного земельного кадастру.

Власники землi та землекористувачi сплачують земельний податок з дня виникнення права власностi або права користування земельною дiлянкою (стаття 15 Закону N 2535).

Статтями 20 та 22 Закону України вiд 16 листопада 1992 року N 2780-XII "Про основи мiстобудування" (iз змiнами та доповненнями) встановлено, що регулювання земельних вiдносин у мiстобудуваннi здiйснюється вiдповiдно до земельного законодавства. Забудова земельних дiлянок, що надаються для мiстобудiвних потреб, здiйснюється пiсля виникнення права власностi чи права користування земельною дiлянкою у порядку, передбаченому законом, та отримання дозволу на виконання будiвельних робiт.

Згiдно iз статтею 23-1 Закону України вiд 20 квiтня 2000 року N 1699-III "Про планування i забудову територiй" (iз змiнами та доповненнями) у разi прийняття вiдповiдним органом виконавчої влади або органом мiсцевого самоврядування рiшення про передачу (надання) земельної дiлянки iз земель державної чи комунальної власностi для розмiщення об'єкта мiстобудування у порядку, визначеному земельним законодавством, зазначене рiшення одночасно дає право на отримання вихiдних даних на проектування, здiйснення проектно-вишукувальних робiт у порядку, визначеному цим Законом.

Прийняття вiдповiдним органом виконавчої влади або органом мiсцевого самоврядування рiшення про передачу (надання) земельної дiлянки iз земель державної чи комунальної власностi для розмiщення об'єкта мiстобудування може бути здiйснено одночасно iз затвердженням мiстобудiвного обґрунтування розмiщення об'єкта мiстобудування.

Статтею 116 Земельного кодексу України ( 2768-14 ) iз змiнами та доповненнями (далi - Кодекс) встановлено, що громадяни та юридичнi особи набувають права власностi та права користування земельними дiлянками iз земель державної або комунальної власностi за рiшенням органiв виконавчої влади або органiв мiсцевого самоврядування у межах їх повноважень, визначених цим Кодексом, або за результатами аукцiону.

Вiдповiдно до пункту 9 статтi 123 Кодексу ( 2768-14 ) рiшенням про надання земельної дiлянки у користування за проектом землеустрою щодо її вiдведення здiйснюються: затвердження проекту землеустрою щодо вiдведення земельної дiлянки; вилучення земельних дiлянок у землекористувачiв iз затвердженням умов вилучення земельних дiлянок (у разi необхiдностi); надання земельної дiлянки особi у користування з визначенням умов її використання i затвердження умов надання, у тому числi (у разi необхiдностi) вимог щодо вiдшкодування втрат сiльськогосподарського та лiсогосподарського виробництва.

Таким чином, у разi перевищення пiдприємствами, установами або органiзацiями строку, встановленого у рiшеннi вiдповiдного органу мiсцевого самоврядування або виконавчої влади при наданнi земельної дiлянки для будiвництва об'єкта мiстобудування, земельний податок за таку земельну дiлянку справляється у п'ятикратному розмiрi. Зазначена позицiя пiдтримана Державним комiтетом України iз земельних ресурсiв.

Стосовно строку, встановленого для завершення будiвництва об'єкта незавершеного будiвництва, визначеного умовами приватизацiї, повiдомляємо, що вiдповiдно до статтi 19 Закону України вiд 14 вересня 2000 року N 1953-III "Про особливостi приватизацiї об'єктiв незавершеного будiвництва" (iз змiнами та доповненнями) однiєю iз обов'язкових умов приватизацiї об'єктiв незавершеного будiвництва (крiм продажу пiд розбирання) є встановлення строку завершення будiвництва таких об'єктiв.

Отже, податок за земельнi дiлянки, наданi пiдприємствам, установам або органiзацiям для спорудження об'єктiв мiстобудування справляється у п'ятикратному розмiрi у разi перевищення строку, встановленого для завершення будiвництва об'єкта незавершеного будiвництва, визначеного умовами приватизацiї такого об'єкта.

Щодо строку, визначеного умовами проведення земельних торгiв, повiдомляємо, що згiдно iз пунктом 5 статтi 136 Кодексу ( 2768-14 ) технiчний паспорт об'єкта продажу (лота), умови його продажу, у тому числi (у разi необхiдностi) вимоги щодо граничних термiнiв забудови земельної дiлянки, розмiру вiдшкодування втрат сiльськогосподарського та лiсогосподарського виробництва, визначення розмiру пайової участi (внеску) у створення i розвиток iнженерно-транспортної та соцiальної iнфраструктури населеного пункту, затверджуються органом державної влади або органом мiсцевого самоврядування.

Таким чином, податок за земельнi дiлянки, наданi пiдприємствам, установам i органiзацiям для спорудження об'єктiв мiстобудування, справляється у п'ятикратному розмiрi у разi перевищення строку, встановленого для будiвництва об'єкта мiстобудування, що визначений умовами проведення земельних торгiв.

Одночасно, з метою уникнення множинного трактування норм чинного законодавства, а також забезпечення правильностi обчислення i справляння земельного податку, доручаємо звернутися до вiдповiдних органiв мiсцевого самоврядування i виконавчої влади (розпорядникiв земель державної i комунальної власностi) з рекомендацiєю в частинi обов'язковостi встановлення у вiдповiдних рiшеннях про надання земельних дiлянок у користування за проектом землеустрою пiдприємствам, установам або органiзацiям для спорудження об'єктiв мiстобудування строку такого будiвництва.

Заступник Голови ДПА України О.Любченко

  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8