ЛИСТ 15.02.2010 N 3015/7/21-0117 Про наказ ДПА України вiд 01.12.2009 N 671

 

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ
15.02.2010 N 3015/7/21-0117

Державним податковим
адмiнiстрацiям в АР Крим,
областях, мм. Києвi
та Севастополi

Про наказ ДПА України вiд 01.12.2009 N 671

Державною податковою адмiнiстрацiєю України видано наказ "Про затвердження форми Розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садiвництва i хмелярства та Порядку заповнення розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садiвництва i хмелярства" вiд 1 грудня 2009 року N 671, який зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 4 лютого 2010 року за N 125/17420 (далi - наказ ДПА України N 671), що набирає чинностi в установленому законодавством порядку через 10 днiв пiсля офiцiйного опублiкування. Наказ для ознайомлення розмiщено на веб-сайтi ДПА України в роздiлi "Нормативно-правова база" та направлено для використання в роботi обласним державним податковим адмiнiстрацiям.

Наказ ДПА України N 671 прийнято з метою приведення нормативно-правових актiв ДПА України у вiдповiднiсть до норм Закону України вiд 5 березня 2009 р. N 1067-VI "Про внесення змiн до Закону України "Про збiр на розвиток виноградарства, садiвництва i хмелярства" та положень постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23.07.2009 N 843 "Про внесення змiн до Порядку справляння збору та використання коштiв на розвиток виноградарства, садiвництва i хмелярства".

Наказом ДПА України N 671 затверджено форму Розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садiвництва i хмелярства (далi - розрахунок) та Порядок його заповнення.

Також, наказом ДПА України N 671 визнано таким, що втратив чиннiсть, наказ ДПА України вiд 28.03.2002 N 133 "Про затвердження форми звiту про суму нарахованого збору на розвиток виноградарства, садiвництва i хмелярства та Порядку його заповнення i подання, а також форми довiдки про суми зазначеного збору", вiдповiдно до якого платниками збору визначається податкове зобов'язання та подається звiт про суму нарахованого збору на розвиток виноградарства, садiвництва i хмелярства.

Пiсля набуття чинностi наказу ДПА України N 671 платники збору щомiсяця, протягом 20 календарних днiв, наступних за останнiм календарним днем звiтного мiсяця, мають подавати до органу державної податкової служби за своїм мiсцезнаходженням розрахунок суми збору на розвиток виноградарства, садiвництва i хмелярства, за формою, затвердженою цим наказом.

У формi розрахунку передбачено графи, в яких зазначається виручка вiд реалiзацiї алкогольних напоїв та/або пива в залежностi вiд виду дiяльностi та вiд форми цивiльно-правових договорiв, за якими така виручка отримана. Так, при визначеннi податкового зобов'язання у розрахунку окремо повинна зазначатись виручка, отримана вiд реалiзацiї алкогольних напоїв та/або пива в оптовiй, роздрiбнiй торгiвлi та мережi громадського харчування з її розмежуванням: за договорами комiсiї та за iншими договорами.

Слiд звернути увагу, що платник збору пiсля подання розрахунку за податковий (звiтний) перiод має право подати новий звiтний розрахунок за цей самий перiод з виправленими показниками до закiнчення граничного термiну подання розрахунку. В такому випадку попередньо поданий розрахунок вважається недiйсним, штрафнi санкцiї не застосовуються.

В разi якщо платник збору самостiйно виявляє помилки, що мiстяться у поданому ним ранiше розрахунку, то вiн повинен подати уточнюючий розрахунок з виправленими показниками iз розкриттям iнформацiї про суму податкового зобов'язання. Окремо до кожного уточнюючого розрахунку додається Довiдка про суму збору на розвиток виноградарства, садiвництва i хмелярства, яка зменшує або збiльшує податкове зобов'язання у результатi виправлення самостiйно виявленої помилки в попереднiх звiтних перiодах.

Крiм реквiзитiв платника збору у довiдцi зазначається звiтний перiод, що уточнюється, змiст помилки, яка призвела до збiльшення або зменшення податкового зобов'язання та сума збору, що пiдлягає сплатi згiдно з уточнюючим розрахунком, а також сума самостiйно нарахованого штрафу в розмiрi п'яти вiдсоткiв вiд суми недоплати.

За сiчень 2010 року платники збору подають звiт про суму нарахованого збору на розвиток виноградарства, садiвництва i хмелярства за формою, затвердженою наказом ДПА України вiд 28.03.2002 N 133 "Про затвердження форми звiту про суму нарахованого збору на розвиток виноградарства, садiвництва i хмелярства та Порядку його заповнення i подання, а також форми довiдки про суми зазначеного збору".

Зобов'язую довести зазначене до пiдпорядкованих податкових iнспекцiй та платникiв збору на розвиток виноградарства, садiвництва i хмелярства.

Перший заступник Голови О.М.Буханевич

  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8