ЛИСТ 23.02.2010 N 1869/5/16-1516 Про розгляд листа

 

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ
23.02.2010 N 1869/5/16-1516

Мiнiстерству аграрної
полiтики України

Про розгляд листа

Державна податкова адмiнiстрацiя України розглянула лист Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 08.02.2010 N 37-16-4-7/1716 щодо надання роз'яснення стосовно оподаткування податком на додану вартiсть державних платних послуг, якi надаються iнспекцiями державного технiчного нагляду, i повiдомляє.

Як викладено в запитi, iнспекцiї державного технiчного нагляду не є зареєстрованими платниками податку на додану вартiсть. Тому норми Закону ( 168/97-ВР ) ними використовуватись не можуть.

Iншi суб'єкти господарювання, якi є зареєстрованими платниками податку на додану вартiсть, здiйснюючи продаж товарiв (послуг), зобов'язанi утримувати у споживачiв таких товарiв (послуг) податок на додану вартiсть в складi їх вартостi незалежно вiд того, чи є зареєстрованими платниками податку покупцi, а також незалежно вiд того, в яких операцiях такi товари використовуватимуться.

В свою чергу покупцi, якi придбають товари та споживають послуги (незалежно вiд того, чи вони є суб'єктами пiдприємницької дiяльностi чи нi), здiйснюють компенсацiю вартостi таких товарiв i послуг продавцям за цiнами разом з податком на додану вартiсть.

Що стосується правомiрностi збiльшення на 25% суми бланкiв державного номерного знака, номерного знака "Транзит", свiдоцтва про реєстрацiю машини, талона про надходження державного технiчного огляду, посвiдчення тракториста-машинiста та талона попереджень до нього, якi видаються iнспекцiями державного технiчного нагляду, яка включає податок на додану вартiсть, то ДПА України вважає за необхiдне вiдзначити, що аналогiчне питання розглянуте в Порядку справляння плати за надання послуг органами та пiдроздiлами Мiнiстерства внутрiшнiх справ (затверджено спiльним наказом Мiнiстерства внутрiшнiх справ України, Мiнiстерства фiнансiв України, Мiнiстерства економiки України вiд 05.10.2007 р. N 369/1105/336, зареєстровано у Мiнiстерствi юстицiї України 31.10.2007 р. N 1236/14503) (далi - Порядок).

Пунктом 7 Порядку визначено, що якщо послуга передбачає видачу бланкової продукцiї, номерних знакiв, її розмiр установлюється з урахуванням витрат, пов'язаних з придбанням вiдповiдної продукцiї у виробника, включаючи податок на додану вартiсть, з урахуванням 25 % надбавки до цих витрат.

Заступник Голови О.М.Любченко

  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8