Как выплачивать заработную плату за время карантина

Ссылаясь на положение Отраслевого соглашения между Министерством образования и науки Украины и ЦК Профсоюза работников образования и науки Украины на 2007–2009  годы, министерство обращает внимание на тот факт, что оплату простоя не по вине работника рекомендовано осуществлять в размере не меньше тарифной ставки (должностного оклада). А оплату труда педагогических работников в случаях, когда в течение определенного периода занятия не проводятся по независящим от них причинам (эпидемии, метеорологические условия и т. п.), рекомендовано осуществлять из расчета заработной платы, установленной при тарификации.

Обращаем внимание, речь идет о работниках образования. Если же карантин введен на предприятии, то время простоя не по вине работников оплачивается в размере не менее 2/3 тарифной ставки (должностного оклада). Больничные листы за время болезни во время карантина выдаются и оплачиваются в общем порядке.

Про оплату праці працівників освіти і науки в умовах епідемії грипу

Міністерству освіти і науки Автономної республіки Крим Управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрації

Головам рад ректорів (директорів) вищих навчальних закладів

Керівникам закладів і установ освіти Кримській республіканській, обласним, Київській, Севастопольській міським організаціям Профспілки працівників освіти і науки України

Міністерство освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на численні запитання з місць стосовно реалізації наказу Міністерства освіти і науки України від 30 жовтня 2009 року N 996 «Про тимчасове зупинення навчального процесу у навчальних закладах та установах освіти» в частині оплати праці працівників у цей період рекомендують керуватися положеннями Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2007- 2009 роки.

Положення Угоди діють безпосередньо та поширюються на працівників закладів та установ освіти, які перебувають у сфері дії сторін Угоди, і є обов'язковими для включення до колективних договорів, угод нижчого рівня (п. 1.4 Угоди).

Відповідно до пункту п. 8.3.4 оплату простою не з вини працівника рекомендовано здійснювати в розмірі не менше тарифної ставки (посадового окладу).

Щодо педагогічних працівників, то оплату їх праці у випадках, коли впродовж певного періоду заняття не проводяться з незалежних від них причин (епідемії, метеорологічні умови тощо), рекомендовано провадити з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації.

З метою недопущення зниження рівня соціальної захищеності освітян, особливо в умовах поширення епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань, просимо керівників навчальних закладів, установ освіти і науки та профспілкові органи забезпечити збереження на цей час за працівниками заробітної плати незалежно від режиму роботи закладів, установ.

В.о. Міністра освіти і науки України Голова ЦК Профспілки працівників освіти і науки України О.П.Гребельник Л.С.Сачков

N 1/9-757 від 02.11.2009 02-8/437 від 02.11.2009

Еженедельник "Главбух"

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Как выплачивать заработную плату за время карантина - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Как выплачивать заработную плату за время карантина - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Как выплачивать заработную плату за время карантина - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Как выплачивать заработную плату за время карантина - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Как выплачивать заработную плату за время карантина - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Как выплачивать заработную плату за время карантина - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Как выплачивать заработную плату за время карантина - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Как выплачивать заработную плату за время карантина - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8