Новости

Про затвердження Положення про Комісію зі спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Наказ Міністерства праці та соціальної політики України
від 17 травня 2006 року N 187

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
30 травня 2006 р. за N 626/12500

Відповідно до пункту 12 Порядку видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.01.97 N 51 (зі змінами), НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про Комісію зі спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, що додається.

2. Організацію роботи Комісії та контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Дьяченка В. М.

 

Міністр 

І. Сахань 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Міністерства праці та соціальної політики України
від 17 травня 2006 р. N 187

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
30 травня 2006 р. за N 626/12500 


Положення
про Комісію зі спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Це Положення розроблено відповідно до пункту 12 Порядку видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 1997 року N 51 (із змінами), з метою вирішення спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

1. Загальні положення

1.1. Комісія зі спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (далі - Комісія) - це постійно діючий колегіальний орган, що створюється при Міністерстві праці та соціальної політики України (далі - Мінпраці України) для розгляду спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

1.2. Основними принципами діяльності Комісії є:

законність;

колегіальність;

повнота розгляду наданих документів та інших підтвердних матеріалів;

обґрунтованість прийнятих рішень;

незалежність членів Комісії (недопущення втручання в діяльність Комісії фізичних та юридичних осіб, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування);

компетентність членів Комісії.

1.3. Діяльність Комісії забезпечується Мінпраці України.

2. Склад та порядок створення Комісії

2.1. До складу Комісії входять: голова Комісії, секретар, фахівці Мінпраці України, МОЗ України, Міноборони України, МНС України, Мін'юсту України та Київської обласної державної адміністрації за поданням Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Комісію очолює голова Комісії, який за посадою є заступником Міністра праці та соціальної політики України.

2.2. Визначення кандидатур здійснюється за запитом до центральних органів виконавчої влади.

Делегування представників до складу Комісії є обов'язковим для центральних органів виконавчої влади, які у 3-денний термін з дня одержання запиту направляють до Мінпраці України письмову відповідь про кандидатури до складу Комісії із зазначенням прізвища, імені та по батькові, посади, контактного телефону, факсу.

2.3. Персональний склад Комісії затверджується відповідним наказом Мінпраці України.

3. Основні завдання Комісії

3.1. Розгляд спірних питань осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з метою визначення статусу учасника ліквідації наслідків аварії.

3.2. Перевірка правильності видачі посвідчень постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи.

4. Права та обов'язки Комісії

4.1. Комісія має право звертатися за допомогою до підприємств, установ, організацій для отримання документів і матеріалів, необхідних для визначення статусу учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

4.2. Комісія зобов'язана при визначенні статусу учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС керуватися критеріями, визначеними Порядком видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 1997 року N 51 (із змінами).

5. Організаційна робота

5.1. Рішення Комісії приймаються колегіально і є обов'язковими для виконання Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями щодо визначення статусу учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і видачі відповідного посвідчення або його вилучення як такого, що видане безпідставно.

5.2. Основною формою роботи Комісії є засідання, які проводяться по мірі необхідності, але не рідше одного разу на місяць.

Присутність членів Комісії є обов'язковою. Рішення Комісії приймається не менш як 2/3 голосів членів Комісії від їх фактичної кількості.

5.3. Рішення Комісії оформляється протоколом, що підписується головою та секретарем Комісії.

5.4. Комісія розглядає спірні питання громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за поданням Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

В окремих випадках, у порядку оскарження попереднього рішення, Комісія розглядає справи громадян за їх особистим зверненням.

5.5. Рішення Комісії може бути оскаржено в установленому законодавством порядку.

5.6. У разі встановлення Комісією факту необґрунтованої видачі посвідчення відповідної категорії воно на підставі рішення Комісії підлягає вилученню.

 

Директор Департаменту
соціального захисту населення,
постраждалого внаслідок
Чорнобильської катастрофи 


 
 
М. М. Урупа 


 

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • №2310 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • №2310 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • №2310 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • №2310 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • №2310 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • №2310 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • №2310 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • №2310 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8