Новости

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 19.05.2006 р. N 9449/7/16-1517

У зв'язку з надходженням численних запитів від платників податків та органів ДПС ДПАУ роз'яснює порядок оподаткування ПДВ імпортованого природного газу.

Відповідно до ст. 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2006 рік" у 2006 році операції з ввезення природного газу на митну територію України відповідно до зовнішньоекономічних контрактів, укладених на виконання міжнародних договорів України, звільняються від обкладання податком на додану вартість. Операції з продажу природного газу, ввезеного на митну територію України відповідно до зовнішньоекономічних контрактів, укладених на виконання міжнародних договорів України, крім операцій з продажу такого газу для населення, бюджетних установ та інших споживачів, що не є платниками цього податку, оподатковуються за нульовою ставкою ПДВ.

Таким чином, без справляння ПДВ здійснюється ввезення на митну територію України лише того природного газу, який ввозиться відповідно до зовнішньоекономічних контрактів, укладених на виконання міжнародних договорів України.

Нульова ставка ПДВ застосовується лише при продажу природного газу (крім продажу такого газу для населення, бюджетних установ та інших споживачів, що не є платниками цього податку), ввезеного на митну територію України відповідно до зовнішньоекономічних контрактів, укладених на виконання міжнародних договорів України, тобто якщо такий газ було імпортовано без сплати ПДВ при його митному оформленні.

При поставці газу іншого походження (видобутого на митній території України або ввезеного на митну територію України на виконання зовнішньоекономічних договорів, укладених не на виконання міжнародних договорів України) на митній території України незалежно від категорії споживачів-покупців оподаткування ПДВ здійснюється за ставкою 20 %.

Просимо довести зазначене до відома платників податків і підпорядкованих органів ДПС.

 

Перший заступник Голови 

Г. Оперенко 


Надруковано:
"Бухгалтерія",
N 23, 5 червня 2006 р.

 

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • №2324 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • №2324 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • №2324 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • №2324 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • №2324 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • №2324 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • №2324 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • №2324 - Новости - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8