Об отражении штрафных санкций

В письме от 16.03.2009 № 31-34000-10-10/7149 сообщается, что суммы санкций (неустойки, штрафы, пени) предприятия отражают в бухгалтерском учете согласно пункту 24П(С)БУ 3 «Отчет о финансовых результатах» и пункту 20 П(С)БУ 16 «Расходы».

Это правило распространяется и на отражение в бухучете санкций, которые могут быть взысканы с предприятия за невыполнение норматива рабочих мест для трудоустройства инвалидов.

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

16.03.2009 № 31-34000-10-10/7149

Міністерство фінансів України щодо відображення в бухгалтерському обліку санкцій, що можуть бути стягнені з підприємства за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», повідомляє.

Відповідно до статті 6 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» державне регулювання бухгалтерського обліку та фінансової звітності здійснюється Міністерством фінансів України шляхом затвердження національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку, інших нормативно-правових актів щодо ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності, які є обов’язковими для всіх підприємств і захищають інтереси користувачів фінансової звітності.

Суми санкцій (неустойки, штрафи, пені) підприємства відображають в бухгалтерському обліку відповідно до пункту 24 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 3 «Звіт про фінансові результати», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.03.99 № 87, і пункту 20 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 16 «Витрати», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.99 № 318.

Заступник Міністра Д. ФУДАШКІН

Еженедельник "Главбух"

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Об отражении штрафных санкций - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Об отражении штрафных санкций - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Об отражении штрафных санкций - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Об отражении штрафных санкций - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Об отражении штрафных санкций - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Об отражении штрафных санкций - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Об отражении штрафных санкций - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Об отражении штрафных санкций - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8