Предоставление платных услуг санэпидемслужбой осуществляется с начислением НДС

По мнению ГНАУ, применение учреждениями и заведениями государственной санитарно-эпидемиологической службы, зарегистрированными в качестве плательщиков НДС, при предоставлении платных услуг тарифов, утвержденных постановлением КМУ "Об утверждении тарифов (прейскурантов) на работы и услуги, которые выполняются и предоставляются за плату учреждениями и заведениями государственной санитарно-эпидемиологической службы" от 27.08.2003 г. № 1351, должно осуществляться с дополнительным начислением НДС на такие тарифы.

Аргументы у ГНАУ следующие: вышеупомянутым постановлением КМУ были утверждены только тарифы на работы и услуги. Стоимость услуг состоит соответственно из цены (тарифа) услуг и суммы НДС. Поскольку операции по поставке платных работ (услуг) согласно пункту 1.4 и подпункту 3.1.1 Закона о НДС являются объектом обложения НДС по ставке 20 %, то НДС прибавляется к цене работ (услуг), указанных в постановлении № 1351.

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ від 08.06.2007 р. N 6915/5/16-1515

ДПАУ розглянула пакет листів господарського суду Запорізької області до Кабінету Міністрів України щодо врахування ПДВ у складі суми тарифу (прейскуранту), затвердженого постановою КМУ від 27.08.2003 р. N 1351 «Про затвердження тарифів (прейскурантів) на роботи і послуги, що виконуються і надаються за плату установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби» (далі - Постанова N 1351), і повідомляє таке.

Операції з поставки платних послуг, що надаються установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби, згідно з нормами пп. 3.1.1 ст. 3 та п. 1.4 ст. 1 Закону України від 03.04.97 р. N 168/97-ВР «Про податок на додану вартість» підпадають під визначення операцій, що є об'єктом оподаткування ПДВ.

Пунктом 7.1 ст. 7 вказаного Закону встановлено, що поставка товарів (робіт, послуг) здійснюється за договірними (контрактними) цінами з додатковим нарахуванням податку на додану вартість. При цьому, відповідно до пп. 6.1.1 ст. 6 Закону, податок становить 20 % бази оподаткування, визначеної ст. 4 цього Закону, та додається до ціни товарів (робіт, послуг).

Тобто вказаними нормами визначено, що ПДВ як економічна категорія є складовою частиною вартості товарів (робіт, послуг), що складається відповідно із ціни (тарифу) таких товарів (робіт, послуг) та суми ПДВ, у той час як Постановою N 1351 були затверджені лише тарифи на вказані роботи і послуги.

З урахуванням вищевикладеного, застосування установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби, які зареєстровані платниками ПДВ, при наданні платних послуг тарифів, затверджених вказаною Постановою N 1351, повинно здійснюватися з додатковим нарахуванням ПДВ на такі тарифи.

Заступник Голови Л. Боєнко

Источник: «ГлавБух» № 57 (536) октябрь 2007 г.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Предоставление платных услуг санэпидемслужбой осуществляется с начислением НДС - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Предоставление платных услуг санэпидемслужбой осуществляется с начислением НДС - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Предоставление платных услуг санэпидемслужбой осуществляется с начислением НДС - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Предоставление платных услуг санэпидемслужбой осуществляется с начислением НДС - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Предоставление платных услуг санэпидемслужбой осуществляется с начислением НДС - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Предоставление платных услуг санэпидемслужбой осуществляется с начислением НДС - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Предоставление платных услуг санэпидемслужбой осуществляется с начислением НДС - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Предоставление платных услуг санэпидемслужбой осуществляется с начислением НДС - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8