Введено декларирование изменения оптово-отпускных цен на продовольственные товары
КМУ указанным постановлением утвердил Порядок декларирования изменения оптово-отпускных цен на продовольственные товары.
Этот Порядок определяет механизм декларирования изменения оптово-отпускных цен на муку пшеничную высшего, первого и второго сорта, муку ржаную обдирочную, говядину, свинину, мясо птицы, колбасные изделия вареные, молоко, сыр, сметану, масло сливочное, яйца (далее — продовольственные товары), предусмотренный пунктом 12 приложения к постановлению КМУ "Об установлении полномочий органов исполнительной власти и исполнительных органов городских советов по регулированию цен (тарифов)" от 25.12.96 г. № 1548.
Согласно Порядку декларированию подлежат изменения оптово-отпускных цен на вышеуказанные продовольственные товары, в случае когда такие цены увеличиваются в течение месяца на 1 %. Субъекты хозяйствования, осуществляющие деятельность по производству и/или реализации продовольственных товаров, в случае изменения их оптово-отпускных цен представляют в Совет министров АР Крым, областные, Киевскую и Севастопольскую горгос-администрации декларацию (форма приведена в приложении к Порядку) и следующие документы: объяснительную записку относительно обоснования необходимости изменения оптово-отпускных цен вместе с экономическим анализом фактических расходов; калькуляцию себестоимости продовольственных товаров (услуг по реализации) с указанием объема материальных и трудовых расходов; справку о фактической и декларируемой рентабельности от реализации продовольственных товаров. Указанные документы подписываются руководителем субъекта хозяйствования и заверяются печатью. Декларация и указанные документы представляются не позднее чем за 10 дней до введения оптово-отпускных цен на продовольственные товары.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 17 жовтня 2007 р. N 1222 Київ
Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товариКабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:
1. Затвердити Порядок декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, що додається.
2. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям вжити заходів для забезпечення неухильного виконання Порядку, затвердженого цією постановою.
3. Державній інспекції з контролю за цінами забезпечити контроль за додержанням державної дисципліни цін під час реалізації продовольчих товарів.
Прем'єр-міністр України В. ЯНУКОВИЧ
Інд. 22
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 17 жовтня 2007 р. N 1222
ПОРЯДОК
декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари
1. Цей Порядок визначає механізм декларування зміни оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого, першого і другого сорту, борошно житнє обдирне, яловичину, свинину, м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, яйця (далі - продовольчі товари), передбачене пунктом 12 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. N 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (ЗП України, 1996 р., N 21, ст. 596; Офіційний вісник України, 2001 р., N 47, ст. 2073; 2002 р., N 11, ст. 511, N 52, ст. 2396; 2004 р., N 42, ст. 2757, N 52, ст. 3452; 2005 р., N 17, ст. 903; 2006 р., N 20, ст. 1463; 2007 р., N 46, ст. 1882).
2. Декларуванню підлягають зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, зазначені у пункті 1 цього Порядку, у разі, коли такі ціни збільшуються протягом місяця на 1 відсоток.
3. Суб'єкти господарювання, які провадять діяльність з виробництва та/або реалізації продовольчих товарів, у разі зміни їх оптово-відпускних цін подають до Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій декларацію за встановленою формою згідно з додатком і такі документи:
пояснювальну записку щодо обґрунтування необхідності зміни оптово-відпускних цін разом з економічним аналізом фактичних витрат;
калькуляцію собівартості продовольчих товарів (послуг з реалізації) із зазначенням обсягу матеріальних та трудових витрат;
довідку про фактичну та декларовану рентабельність від реалізації продовольчих товарів.
Зазначені документи підписуються керівником суб'єкта господарювання та завіряються печаткою.
Декларація та документи, зазначені у цьому пункті, подаються не пізніше ніж за 10 днів до запровадження оптово-відпускних цін на продовольчі товари.
Додаток до Порядку
ДЕКЛАРАЦІЯ
оптово-відпускних цін на
________________________________
(назва продовольчого товару)
__________________________________________,
(найменування суб'єкта господарювання)
які запроваджуються з ___ __________ 20__ року
Порядковий номер | Найменування продовольчого товару | Нормативно-технічна документація | Одиниця виміру | Оптово-відпускна ціна з урахуванням податку на додану вартість за одиницю виміру, гривень | Рентабельність, відсотків | ||
фактична | декларована | фактична (у звітному періоді) | декларована |
_______________________________
(найменування посади керівника суб'єкта
господарювання)
_________
(підпис)
___________________
(ініціали та прізвище)
М. П.
Источник:Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!