ЛИСТ 30.07.2010 N 15310/7/16-1417 Про довiдки-пiдтвердження пiльг iз ПДВ

 

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ
30.07.2010 N 15310/7/16-1417

Про довiдки-пiдтвердження пiльгПДВ

Державна податкова адмiнiстрацiя України в зв'язку з набранням чинностi спiльного наказу Мiнiстерства економiки України, Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 25 лютого 2010 року N 178/110 <...>, який зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 7 травня 2010 р. за N 319/17614, повiдомляє наступне.

Пiдставою для звiльнення операцiй виконавцiв проектiв вiд сплати ПДВ є оригiнал довiдки-пiдтвердження про право на пiльгове оподаткування операцiй платникiв податку з поставки товарiв i послуг, мiсце поставки яких знаходиться на митнiй територiї України, якi здiйснюються в рамках реалiзацiї проектiв (програм) [за] кошти Європейського Союзу в рамках реалiзацiї проектiв (програм) зовнiшньої допомоги Європейського Союзу, яка видається Мiнiстерством економiки України пiсля реєстрацiї таких проектiв.

При цьому наголошуємо, що пiльговий режим не розповсюджується на виконавцiв, субпiдрядникiв проектiв (програм) - нерезидентiв, а також на резидентiв-виконавцiв, субпiдрядникiв проектiв (програм) зовнiшньої допомоги Європейського Союзу, одержувачем яких не є Україна, або таких, якi реалiзовуються поза межами України.

Вiдповiдно до наданих довiдок-пiдтверджень платники податкiв складають в установленому порядку податкову накладну за вказаними операцiями з позначкою "Без ПДВ". У податковiй накладнiй вказується пiдстава для звiльнення (номер та дата довiдки).

Платники податку ведуть окремий облiк операцiй, що звiльненi вiд оподаткування. У термiни, передбаченi законодавством, платники податкiв подають до органу державної податкової служби за мiсцем реєстрацiї податкову декларацiю з податку на додану вартiсть, у якiй у вiдповiдних роздiлах зазначаються операцiї, звiльненi вiд оподаткування. До декларацiї додається оригiнал довiдки-пiдтвердження, виданої Мiнекономiки.

При цьому слiд зазначити, що вiдповiдно до чинного законодавства України з питань податку на додану вартiсть у разi коли платник податку придбаває (виготовляє) товари (послуги) та основнi фонди, якi призначаються для їх використання в операцiях, якi не є об'єктом оподаткування або звiльненi вiд оподаткування, суми податку, сплаченi у зв'язку з таким придбанням (виготовленням), не включаються до складу податкового кредиту такого платника.

У разi нецiльового використання товарiв i послуг, зазначених у вищеназваному Порядку, якi надаються за кошти Європейського Союзу в рамках реалiзацiї проектiв (програм) зовнiшньої допомоги, недiйсностi документiв, якi подаються для отримання довiдки-пiдтвердження, Мiнекономiки приймає рiшення про скасування виданих довiдок-пiдтверджень i в десятиденний термiн надає органу державної податкової служби за мiсцем реєстрацiї платникiв податку iнформацiю щодо скасування довiдки-пiдтвердження.

В зв'язку з отриманням вiд Мiнiстерства економiки України iнформацiї щодо виданих у червнi 2010 року довiдок-пiдтверджень пiльг платникiв ПДВ щодо звiльнення вiд сплати податку на додану вартiсть операцiй з поставки товарiв i послуг, мiсце поставки яких знаходиться на митнiй територiї України, якi здiйснюються в рамках реалiзацiї проектiв (програм) зовнiшньої допомоги Європейського Союзу, Державна податкова адмiнiстрацiя України зобов'язує <...> провести звiрку з вiдповiдними оригiналами довiдок-пiдтверджень, якi поданi платниками ПДВ до органу державної податкової служби, та встановити контроль за правомiрнiстю використання пiльгового режиму оподаткування.

Заступник Голови О.Матвєєв

  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8