Чітке проведення валютно-обмінних операцій

Нацбанк наголошує, що вимогами Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, затвердженої постановою Правління НБУ від 12.12.02 р. № 502, банкам (фінансовим установам) забороняється здійснювати копіювання сторінок документа, що посвідчує особу, під час купівлі у фізичних осіб - резидентів і нерезидентів готівкової іноземної валюти. Ця норма має чітко дотримуватися банками (фінансовими установами).

Водночас він звертає увагу на необхідності забезпечення дотримання вимог постанови Правління НБУ від 24.05.12 р. № 207 "Про здійснення операцій з обміну готівкової іноземної валюти в період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні" в частині розміщення в операційних касах, пунктах обміну іноземної валюти в доступному для огляду клієнтами місці інформації іноземними мовами щодо можливості здійснення фізичними особами - нерезидентами зворотного обміну невикористаних готівкових гривень на іноземну валюту.

Також рекомендує продовжити робочий день структурних підрозділів, розміщених у фан-зонах, які здійснюють валютно-обмінні операції, на територіях прикордонних зон, аеропортів, вокзалів на період проведення ЄВРО-2012 (за можливості забезпечити їх цілодобову роботу).

Лист НБУ від 12.06.12 р. № 29-113/5888-5905.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Чітке проведення валютно-обмінних операцій - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Чітке проведення валютно-обмінних операцій - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Чітке проведення валютно-обмінних операцій - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Чітке проведення валютно-обмінних операцій - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Чітке проведення валютно-обмінних операцій - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Чітке проведення валютно-обмінних операцій - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Чітке проведення валютно-обмінних операцій - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Чітке проведення валютно-обмінних операцій - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8