Коли звільнення не допускається

Відповідно до КЗпП не допускається звільнення працівника з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в період його тимчасової непрацездатності (крім нез'явлення на роботу протягом більш як чотирьох місяців підряд), а також у період перебування працівника у будь-якій з відпусток, які визначені Законом України «Про відпустки».

Це правило не поширюється на випадок повної ліквідації підприємства, установи, організації.

Не допускається звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням. Обов'язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору.

У разі ліквідації юридичної особи з правонаступництвом власник або уповноважений ним орган не має права звільнити зазначену категорію працівників. У такому випадку звільнення можливе лише у порядку переведення на підприємство, в установу, організацію, яке (яка) є правонаступником.

Лист Мінсоцполітики від 04.04.12 р. № 55/06/187-12

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Коли звільнення не допускається - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Коли звільнення не допускається - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Коли звільнення не допускається - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Коли звільнення не допускається - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Коли звільнення не допускається - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Коли звільнення не допускається - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Коли звільнення не допускається - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Коли звільнення не допускається - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8