Нові рахунки і проводки в бухобліку

Внесено зміни до деяких нормативно-правових актів Мінфіну з бухгалтерського обліку. Зокрема, Інструкція про застосування Плану рахунків бухобліку, затверджена наказом Мінфіну від 30.11.99 р. № 291, була доповнена кореспонденцією рахунків за дебетом рахунку 37 "Розрахунки з різними дебіторами" з кредитом рахунку 66 "Розрахунки за виплатами працівникам".

В описі до рахунку № 94 "Інші витрати операційної діяльності" з'явилося положення про можливість відображення на субрахунку 949 виплат за невідпрацьований час.
Змінами у Положенні про порядок бухобліку на підприємствах держкомунсектору, затвердженому наказом Мінфіну від 19.12.06 р. № 1213, встановлено, що при безкоштовній передачі нерухомості, житлофонду, об'єктів соцінфраструктури та іншого індивідуально визначеного майна такі операції відображаються по кредиту рахунків обліку цих активів і за дебетом рахунка 45 "Вилучений капітал" (якщо прийнято рішення про зменшення статутного капіталу) або (якщо таке рішення не прийнято) за дебетом рахунка 44 "Нерозподілений прибуток (непокритий збиток)" (раніше - для цих цілей пропонувалося використовувати не 44 рахунок, а 976 "Списання необоротних активів").

У цьому ж документі відкориговані приписи по відображенню в обліку операцій щодо направлення частини чистого прибутку на матеріальне заохочення. Тепер дана операція відображається кореспонденцією за дебетом субрахунку 443 "Прибуток, використаний у звітному періоді" і кредитом рахунку 66 "Розрахунки за виплатами працівникам" на суму нарахованої працівникам винагороди, допомоги, премії тощо, яка обчислена відповідно до законодавства, установчих і розпорядчих документів з прибутку попереднього звітного кварталу (року) відповідно до фінплану.

Наказ Мінфіну від 31.05.12 р. № 658 набув чинності з 16.07.12 р. ("Офіційний вісник України" від 16.07.12 р. № 51).

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Нові рахунки і проводки в бухобліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Нові рахунки і проводки в бухобліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Нові рахунки і проводки в бухобліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Нові рахунки і проводки в бухобліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Нові рахунки і проводки в бухобліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Нові рахунки і проводки в бухобліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Нові рахунки і проводки в бухобліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Нові рахунки і проводки в бухобліку - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8