Переходимо на КВЕД-2010

Протягом 2012 року суб'єкти господарювання (підприємства та приватні підприємці) повинні перейти на новий КВЕД (ДК 009:2010). Для забезпечення доступності та відкритості матеріалів із впровадження КВЕД-2010 створений Сервіс для визначення кодів видів економічної діяльності за КВЕД-2010, який розміщено на головній сторінці офіційного веб-сайту Держкомстату (www.ukrstat.gov.ua) на банері «Сервіс для визначення кодів видів економічної діяльності КВЕД-2010». Сервіс допоможе вам визначитися з видами діяльності за новим класифікатором.

Нагадуємо: для приведення видів діяльності відповідно до КВЕД-2010 фізичним особам – підприємцям та представникам юридичних осіб необхідно звертатися до державних реєстраторів із відповідними документами, а саме:

– для фізичних осіб – підприємців – реєстраційна картка на проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу – підприємця, які містяться в ЄДР (форма № 11), яка в переліку змін, що вносяться до відомостей про фізичну особу – підприємця, містить поле «зміна видів діяльності, що здійснює фізична особа – підприємець»;

– для юридичних осіб:

- реєстраційна картка на внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР (форма № 4), – у випадку заміни видів економічної діяльності видами економічної діяльності з їх переліку, зазначеними в установчих документах юридичної особи;

- реєстраційна картка на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи (форма № 3) та пакет документів відповідно до вимог статті 29 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» – у випадку необхідності внесення змін до установчих документів юридичної особи у зв’язку із змінами видів економічної діяльності.
Зміна видів діяльності проводиться безоплатно.

Звертаємо увагу: подати документи державному реєстратору необхідно до 31.12.12 р. Тож радимо не зволікати та завчасно подбати про зміну кодів за КВЕД-2010.

За матеріалами офіційного веб-сайту Держкомстату.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Переходимо на КВЕД-2010 - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Переходимо на КВЕД-2010 - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Переходимо на КВЕД-2010 - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Переходимо на КВЕД-2010 - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Переходимо на КВЕД-2010 - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Переходимо на КВЕД-2010 - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Переходимо на КВЕД-2010 - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Переходимо на КВЕД-2010 - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8