Подарунки до новорічних свят та фуршет: як обкласти ПДФО?

Подарунки до новорічних свят як працівникам підприємства, так і їхнім дітям вважаються додатковим благом тільки за певних умов.

Відповідно до Податкового кодексу до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий ним як додаткове благо у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку.

Водночас до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 % однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), установленої на 1 січня звітного податкового року (у 2012 році – 536,50 грн.), за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

Отже, якщо підприємство надає подарунки до свят, вартість яких (за один місяць на одну особу) не перевищує 536,50 грн., то наслідків із ПДФО не виникає.
Що стосується організації новорічного фуршету, то, оскільки витрати на такий фуршет не мають персоніфікованого характеру, тобто неможливо визначити конкретного розміру додаткових благ (їжі, напоїв), отриманих кожною особою, об’єкта обкладення ПДФО не виникає.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Подарунки до новорічних свят та фуршет: як обкласти ПДФО? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Подарунки до новорічних свят та фуршет: як обкласти ПДФО? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Подарунки до новорічних свят та фуршет: як обкласти ПДФО? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Подарунки до новорічних свят та фуршет: як обкласти ПДФО? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Подарунки до новорічних свят та фуршет: як обкласти ПДФО? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Подарунки до новорічних свят та фуршет: як обкласти ПДФО? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Подарунки до новорічних свят та фуршет: як обкласти ПДФО? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Подарунки до новорічних свят та фуршет: як обкласти ПДФО? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8