Повернення приватним підприємцям статусу платників ПДВ

У листі від 07.02.2009 № 1373/5/17-0416 ДПАУ повідомляє про опрацювання питання відновлення з 1 січня 2009 року дії свідоцтв платників ПДВ, анульованих відповідно до постанови КМУ від 20.12.2008 № 1118. Згідно із зазначеною постановою приватні підприємці — платники єдиного податку не могли бути одночасно платниками ПДВ і мали здати своє свідоцтво.


Але 28.01.2009 зазначена постанова була скасована й тепер особам, які анулювали свою реєстрацію платником ПДВ, необхідно її відновити.


У зв’язку з цим ДПАУ надано відповідні доручення органам ДПС на місцях щодо забезпечення своєчасного та якісного обслуговування платників податку, які подали заяви на реєстрацію платником ПДВ.


ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ


ЛИСТ


від 07.02.2009 р. N 1373/5/17-0416


Державна податкова адміністрація України на виконання підпункту 12 пункту 3 Протоколу N 8 засідання Кабінету Міністрів України від 04.02.2009 щодо опрацювання питання відновлення з 1 січня 2009 року дії свідоцтв платників податків на додану вартість, анульованих відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.12.2008 N 1118, повідомляє наступне.


Питання реєстрації та анулювання реєстрації платників податку на додану вартість відповідно до законів України, Указів Президента України та постанов Кабінету Міністрів України визначенні Положенням про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженим наказом Державної податкової адміністрації України від 01.03.2000 N 79, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.04.2000 за N 208/4429, із змінами (далі - Положення).


До Положення не вносились зміни у зв'язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 20.12.2008 N 1118. А отже після скасування названої постанови немає необхідності у внесенні змін до Положення.


Робота органів державної податкової служби щодо реєстрації платників податку на додану вартість проводиться відповідно Порядку взаємодії між структурними підрозділами органів державної податкової служби з питань реєстрації та обліку платників податків, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 28.02.2007 N 110.


Програмно-технічні засоби формування та ведення реєстру платників податку на додану вартість дозволяють здійснювати реєстрацію та анулювання реєстрації платників податку на додану вартість, а також відміну анулювання такої реєстрації.


Державною податковою адміністрацією України із зазначеного питання надані відповідні доручення органам державної податкової служби на місцях щодо забезпечення виконання відповідних процедур із врахуванням вимог чинного законодавства, нормативних актів Кабінету Міністрів України і врахуванням заяв платників податків та доручено забезпечити своєчасне і якісне їх обслуговування.


Заступник Голови С. І. Лекарь


Джерело інформації: щотижневик "Головбух"

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Повернення приватним підприємцям статусу платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Повернення приватним підприємцям статусу платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Повернення приватним підприємцям статусу платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Повернення приватним підприємцям статусу платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Повернення приватним підприємцям статусу платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Повернення приватним підприємцям статусу платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Повернення приватним підприємцям статусу платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Повернення приватним підприємцям статусу платників ПДВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8