Про перереєстрацію трудових договорів

В листі від 17.10.2008 № 328/06/186-08 роз’яснено, що якщо трудовий договір було належним чином зареєстровано за місцем проживання фізичної особи — роботодавця, то при зміні місця проживання фізичної особи — роботодавця перереєстрація трудового договору (якщо трудові від­носини не припинялися) не передбачена.


У разі закінчення строку трудового договору або припинення його дії достроково зняти з реєстрації трудовий договір має відповідальна особа центру зайнятості, в якому було зареєстровано трудовий договір.


МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ


ЛИСТ


від 17.10.2008 р. N 328/06/186-08


Відповідно до статті 241 Кодексу законів про працю України у разі укладення трудового договору між працівником і фізичною особою фізична особа повинна у тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи зареєструвати укладений у письмовій формі трудовий договір у державній службі зайнятості за місцем свого проживання у порядку, визначеному Міністерством праці та соціальної політики України.


Порядок реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою затверджено наказом Мінпраці від 08.06.2001 р. N 260 «Про затвердження Форми трудового договору між працівником і фізичною особою та Порядку реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою».


Якщо трудовий договір було належним чином зареєстровано за місцем проживання фізичної особи - роботодавця, то при зміні місця проживання фізичної особи - роботодавця перереєстрація трудового договору (якщо трудові відносини не припинялися) Порядком не передбачена.


У разі закінчення строку трудового договору або припинення його дії достроково зняти з реєстрації трудовий договір має відповідальна особа центру зайнятості, в якому було зареєстровано трудовий договір (пункт 7 Порядку).


Заступник начальникаЮридичного управління - начальник відділу О. Туліна


Джерело інформації: "Головбух"

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Про перереєстрацію трудових договорів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Про перереєстрацію трудових договорів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Про перереєстрацію трудових договорів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Про перереєстрацію трудових договорів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Про перереєстрацію трудових договорів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Про перереєстрацію трудових договорів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Про перереєстрацію трудових договорів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Про перереєстрацію трудових договорів - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8