Уряд виключив податок на нерухомість із Податкового кодексу

Проект Податкового кодексу України, текст якого зареєстрований у вівторок, 15 червня, у Верховній Раді, не містить статті про введення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

У той же час у вівторок разом із проектом кодексу була також зареєстрована пояснювальна записка, у якій прописане введення такого податку.

"Проект Податкового кодексу також передбачає введення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (з 1 січня 2012 - на житлову нерухомість площею понад 300 кв. м, з 1 січня 2014 - на нежитлову нерухомість). Для фізичних осіб ставку податку запропоновано встановити за кожний квадратний метр загальної площі нерухомості в розмірі 2 % від мінімальної заробітної плати на 1 січня звітного року (або близько 18,5 грн. на початок 2011 року). З юридичних осіб податок, у випадку прийняття цієї редакції кодексу, буде стягуватися по ставці 0,5 % балансової вартості нерухомості", - було прописано у пояснювальній записці.

Однак вже в середу текст пояснювальної записки було оновлено і тепер у ньому відсутній вищевикладений текст щодо оподатковування нерухомості.

Нагадаємо, 9 червня Кабмін схвалив Податковий кодекс, яким кількість загальнодержавних податків скорочувалося з 29, що існують сьогодні, до 17; по місцевих податках - з 14 до 8. Також Кабмін обіцяв ввести податкові канікули для малого й середнього бізнесу з початку 2011 до кінця 2015 року.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Уряд виключив податок на нерухомість із Податкового кодексу  - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Уряд виключив податок на нерухомість із Податкового кодексу  - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Уряд виключив податок на нерухомість із Податкового кодексу  - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Уряд виключив податок на нерухомість із Податкового кодексу  - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Уряд виключив податок на нерухомість із Податкового кодексу  - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Уряд виключив податок на нерухомість із Податкового кодексу  - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Уряд виключив податок на нерухомість із Податкового кодексу  - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Уряд виключив податок на нерухомість із Податкового кодексу  - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8