Відомості про платника податків підлягають щорічному підтвердженню!

Статтею 184 Податкового кодексу (із змінами та доповненнями) визначено перелік підстав, існування яких приводить до самостійного або примусового анулювання реєстрації платника ПДВ та виключення його з Реєстру платників податку.

Однією з таких підстав є наявність в анулювання реєстрації платника ПДВ та виключення його з Реєстру платників податку– підприємців запису про відсутність юрособи або фізособи за її місцезнаходженням (місцем проживання) або запис про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.

Нормами Податкового кодексу передбачено, що із зазначених вище підстав, анулювання реєстрації платника ПДВ відбувається за самостійним рішенням податкового органу.

Звертаємо увагу платників податків на те, що відповідно до пункту 11 статті 19 Закону від 15.03.03 р. № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» юридична особа зобов’язана подавати (надсилати) щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, починаючи з наступного року, державному реєстратору для підтвердження відомостей про юридичну особу реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу (форма 6). Неподання такої реєстраційної картки є підставою для внесення запису про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.
Для уникнення ризику анулювання реєстрації платника ПДВ рекомендуємо щорічно протягом місяця, що настає за датою держреєстрації юридичної особи подавати (надсилати) держреєстратору реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу.

За матеріалами сайту ДПС у Дніпропетровській області.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Відомості про платника податків підлягають щорічному підтвердженню! - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Відомості про платника податків підлягають щорічному підтвердженню! - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Відомості про платника податків підлягають щорічному підтвердженню! - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Відомості про платника податків підлягають щорічному підтвердженню! - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Відомості про платника податків підлягають щорічному підтвердженню! - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Відомості про платника податків підлягають щорічному підтвердженню! - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Відомості про платника податків підлягають щорічному підтвердженню! - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Відомості про платника податків підлягають щорічному підтвердженню! - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8