Вихід учасника зі складу ТОВ

Держпідприємництва повідомив, що учасник ТОВ має право на відступлення частки у статутному фонді ТОВ. Він може за згодою решти учасників відступити свою частку (її частину) одному чи кільком учасникам цього ж ТОВ, а якщо інше не передбачено установчими документами, то й третім особам.


Учасники товариства користуються переважним правом придбання частки (її частини) учасника, який її відступив, пропорційно до їхніх часток у статутному фонді товариства або в іншому погодженому між ними розмірі. У разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані зі зміною складу засновників (учасників) юридичної особи, крім документів, які передбачені частиною першою статті 29 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців", додатково подається, зокрема, або копія рішення про вихід юридичної особи зі складу засновників (учасників), завірена в установленому порядку, або нотаріально посвідчений документ про передання права засновника (учасника) іншій особі.


ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА


ЛИСТ


від 02.04.2007 р. N 2355 (Витяг)

Про вихід учасника із складу товариства

<...> Статтею 53 Закону України «Про господарські товариства» встановлено право учасника товариства з обмеженою відповідальністю щодо відступлення частки у статутному фонді товариства з обмеженою відповідальністю. Відповідно до цієї статті учасник товариства може за згодою решти учасників відступити свою частку (її частину) одному чи кільком учасникам цього ж товариства, а якщо інше не передбачено установчими документами, то і третім особам. Учасники товариства користуються переважним правом придбання частки (її частини) учасника, який її відступив, пропорційно до їхніх часток у статутному фонді товариства або в іншому погодженому між ними розмірі.


Статтею 29 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» установлено перелік документів, які подаються на державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи, зокрема, і в разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані зі зміною складу засновників (учасників) юридичної особи.


Так, частиною третьою цієї статті визначено, що в разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані зі зміною складу засновників (учасників) юридичної особи, крім документів, які передбачені частиною першою цієї статті, додатково подається, зокрема, або копія рішення про вихід юридичної особи зі складу засновників (учасників), завірена в установленому порядку, або нотаріально посвідчений документ про передання права засновника (учасника) іншій особі.


В. о. Голови К. Ващенко

«ГоловБух» № 64 (543) листопад 2007 р.

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Вихід учасника зі складу ТОВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Вихід учасника зі складу ТОВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Вихід учасника зі складу ТОВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Вихід учасника зі складу ТОВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Вихід учасника зі складу ТОВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Вихід учасника зі складу ТОВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Вихід учасника зі складу ТОВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Вихід учасника зі складу ТОВ - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8