Затверджено порядок розкриття інсайдерської інформації

Порядок розкриття інсайдерської інформації поширюється на інсайдерів та осіб, які не є інсайдерами, але володіють такою інформацією і знають чи повинні знати, що ця інформація надійшла від інсайдера (далі — інсайдери).


Нагадаємо, інсайдерською інформацією є будь-яка неоприлюднена інформація про емітента, його цінні папери або правочини щодо них, оприлюднення якої може значно вплинути на вартість цінних паперів.


Будь-яка інсайдерська інформація (окрім зміни власників акції, яким належить 10 і більше відсотків голосуючих акцій, щодо якої встановлено інший порядок розкриття) розкривається інсайдером протягом 1-го робочого дня з дати отримання такої інформації шляхом розміщення у загальнодоступній інформаційній базі даних ДКЦПФР про ринок цінних паперів на сайті фондової біржі та/або на власному сайті професійного учасника ринку цінних паперів. При цьому з моменту розкриття інсайдерської інформації зазначеним шляхом вона не вважатиметься такою.


Документ набуває чинності з 01.10.2008.


Про порядок розкриття інсайдерської інформації


Рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку
від 22 липня 2008 року N 792


Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
17 вересня 2008 р. за N 867/15558


Відповідно до статей 44 та 45 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:


1. До інсайдерської інформації належить інформація, яка визначена рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 21.11.2006 N 1344 «Про визначення інформації, яка належить до інсайдерської», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.01.2007 за N 50/13317, до моменту її офіційного оприлюднення шляхом, передбаченим законодавством. Це рішення поширюється на інсайдерів та осіб, які не є інсайдерами, але володіють інсайдерською інформацією і знають чи повинні знати, що ця інформація надійшла від інсайдера (далі - інсайдери).


2. Інсайдерська інформація розкривається емітентом відповідно до вимог та у строки, визначені рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19.12.2006 N 1591 «Про затвердження Положення про порядок розкриття інформації емітентами цінних паперів», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.02.2007 за N 97/13364.


Інсайдерська інформація щодо зміни власників акцій, яким належить 10 і більше відсотків голосуючих акцій розкривається інсайдером, а саме реєстроутримувачами, які ведуть реєстр власників іменних цінних паперів цього емітента, або зберігачами, які здійснюють облік прав власності на акції цього емітента, шляхом подання цієї інформації до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку для подальшого розміщення у загальнодоступній інформаційній базі даних Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів. При цьому зазначена інформація не є інсайдерською, якщо вона розкрита емітентом відповідно до вимог абзацу першого цього пункту.


Інша інсайдерська інформація розкривається інсайдером протягом одного робочого дня з дати отримання такої інформації шляхом розміщення у загальнодоступній інформаційній базі даних Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів на сайті фондової біржі та/або на власному сайті професійного учасника ринку цінних паперів.


3. З моменту розкриття інсайдерської інформації зазначеним шляхом така інформація не є інсайдерською. До цього моменту інсайдери повинні виконувати вимоги, передбачені статтею 45 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок».


4. У разі надання інсайдером відповідно до вимог законодавчих актів інсайдерської інформації державним органам у ході проведення цими органами перевірок їх діяльності інсайдер повинен письмово повідомити уповноважену на проведення перевірки посадову особу державного органу про статус цієї інформації та здійснити запис в системі обліку осіб, які мають доступ до інсайдерської інформації, та документально підтвердити факт надання та отримання такої інформації.


5. Емітенти або професійні учасники ринку цінних паперів, які здійснюють операції з цінними паперами емітента, повинні вести облік осіб, які мають доступ до інсайдерської інформації, шляхом відображення персональних даних про таких осіб, а також дати отримання інсайдерської інформації та її виду.


Облік осіб, які мають доступ до інсайдерської інформації, повинен включати відображення інформації про інформування цих осіб щодо внесення даних про них до обліку та щодо наслідків розголошення або використання неоприлюдненої інформації.


6. Керівнику апарату Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку Назаренку Ю. М. забезпечити:


подання цього рішення на реєстрацію до Міністерства юстиції України;


публікацію цього рішення відповідно до законодавства.


7. Це рішення набирає чинності з 1 жовтня 2008 року.


8. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.


Т. в. о. Голови Комісії С. Бірюк



ПОГОДЖЕНО:




Міністр внутрішніх справ України Ю. Луценко



Т. в. о. Голови Служби безпеки України В. Наливайченко



Голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва К. Ващенко


 


Протокол засідання Комісії


від 22 липня 2008 р. N 32


Джерело інформації: "Головбух"

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Затверджено порядок розкриття інсайдерської інформації - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Затверджено порядок розкриття інсайдерської інформації - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Затверджено порядок розкриття інсайдерської інформації - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Затверджено порядок розкриття інсайдерської інформації - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Затверджено порядок розкриття інсайдерської інформації - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Затверджено порядок розкриття інсайдерської інформації - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Затверджено порядок розкриття інсайдерської інформації - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Затверджено порядок розкриття інсайдерської інформації - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8